Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Opening Onderwijsbehandelgroep

16 maart 2017

Op woensdag 15 maart is Onderwijsbehandelgroep De Cocon in de Latasteschool in Horn officieel geopend.

 

Feestelijke opening

Onder toeziend oog van medewerkers, directies van maatschappelijke organisaties, verwijzers en overige professionals werd de ruimte van de behandelgroep feestelijk geopend door wethouder Richard Verheul (veiligheid, welzijn en onderwijs) van de gemeente Leudal.

 

Bijzonder logo

Het logo van Onderwijsbehandelgroep De Cocon is door een leerling van de Latasteschool ontworpen. De leerlingen konden via een prijsvraag hun ontwerp indienen.

 

Doelgroep

De Cocon is er speciaal voor leerlingen tussen 4 en 14 jaar met grote ondersteuningsbehoeften. De behandelingen dragen bij aan de ontwikkeling van deze leerlingen zodat ze beter tot leren kunnen komen.

 

Samen

Onderwijs staat hierbij centraal. Bovendien vinden de behandelingen plaats in de onderwijsomgeving van de Latasteschool. De school werkt hierbij nauw samen met Zorgverlening PGZ.

 

Over PGZ

Zorgverlening PGZ is specialist in het het behandelen en begeleiden van mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS). PGZ biedt ook gespecialiseerde zorg en ondersteuning aan onder andere (jong)volwassenen en kinderen met een ontwikkelingsachterstand.

Bezoek hier de website van Zorgverlening PGZ.

 

In de media

Bekijk het bericht over de opening op Omroep 3ML.

Bekijk het interview over de opening op Regio Leudal TV.

 

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over de onderwijsbehandelgroep contact op met Ruud van Hertum via ruud.vanhertum@aloysiusstichting.nl of Ton Mestrom via anthonius.mestrom@aloysiusstichting.nl.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Latasteschool

Bergerweg 37                       

6085 AT Horn                   

Tel.:  0475 - 58 17 07

E-mail: latasteschool@aloysiusstichting.nl