Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Latasteschool in Horn in beweging

06 maart 2020

Leerlingen van Latasteschool in Horn komen samen met de beweegcoaches uit Leudal in beweging. Ze gaven op donderdag 5 maart hiervoor de aftrap.

 

Gezond opgroeien in Leudal

In Leudal zorgen veel organisaties er voor dat kinderen vitaal kunnen opgroeien. Kinderen zijn immers de toekomst. Een gezonde jeugd maakt kinderen klaar voor de toekomst. Ze kunnen zichzelf ontwikkelen en hun talenten ontdekken. Sport en bewegen helpt hen daarbij. In Leudal is daarom een team van beweegcoaches aan de slag om samen met scholen nog meer kinderen in beweging te brengen.

 

Latasteschool doet mee

De Latasteschool in Horn doet mee en wil graag hun leerlingen een kansrijke start bieden om gezond en sportief op te groeien. “We vinden het belangrijk dat onze leerlingen kunnen meedoen en hun eigen talenten ontdekken. Daarom zijn we de samenwerking met de beweegcoaches aangegaan”, vertelt Ruud van Hertum (directeur). Samen met de vakleerkracht sport gaan de beweegcoaches de kinderen nog meer laten bewegen en stimuleren gezonde keuzes te maken. “De school heeft een geweldig speelbos voor de kinderen. Ook doen we jaarlijks met een groep leerlingen aan de cityrun in Roermond mee. Maar er zijn nog meer kansen en mogelijkheden om onze leerlingen actief en gezond te houden”, aldus Nicole Idema (vakleerkracht).

 

Kickoff samenwerking

De leerlingen van de Latasteschool gaven samen met de beweegcoach de aftrap voor de samenwerking. En dat kon natuurlijk alleen door samen in beweging te komen. Samen met wethouder Stan Backus werd een figuurlijk startschot gegeven voordat de kinderen hun training onder leiding van de beweegcoach, voor de cityrun vervolgden. “Geweldig om te zien hoe de kinderen opleven. Sport verbindt en laat iedereen op zijn of haar niveau meedoen”, vertelt Patricia van der Graaf (beweegcoach).

 

Voor meer informatie over de inzet van de beweegcoaches in Leudal kun je contact opnemen met projectleider Elvera Weusten via 06 51574164 of elvera@negen.nl.

 

 

 

 Nieuwsarchief