Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Onderwijsbehandelgroep Cocon: onderwijs Ún behandeling

04 februari 2019

Sinds de opening op 15 maart 2017 draait de Onderwijsbehandelgroep Cocon op de Latasteschool in Horn en is het een waardevolle voorziening binnen ons expertisecentrum. “Kinderen voor wie volledig onderwijs nog te zwaar is, kunnen hier terecht”, vertelt directeur Ruud van Hertum. “Hiermee bieden wij vanuit ons expertisecentrum een waardevolle voorziening voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben.”

 

“De Cocon is er voor leerlingen van vier tot veertien jaar die nog niet klaar zijn voor school, of voor wie volledig onderwijs te zwaar is. Bij ons krijgen ze in een rustige en veilige omgeving onderwijs én behandeling.”
 

Samenwerking met PGZ

De nieuwe Onderwijsbehandelgroep is het resultaat van samenwerking met Zorgverlening PGZ, specialist in de behandeling van mensen met een autisme spectrum stoornis, vertelt Van Hertum.

 

Brede expertise

De Latasteschool biedt niet alleen speciaal onderwijs, maar zet expertise breder in. Zo biedt de school in huis allerlei trainingen en therapieën. Doel is hét expertisecentrum zijn voor de regio, onderstreept Van Hertum.

“Samen met partners, zoals het samenwerkingsverband passend onderwijs, bieden we kinderen perspectief op een goede toekomst.”

 

Meer weten over de Onderwijsbehandelgroep? Download hier ook de folder.

 Nieuwsarchief