Nieuwsbrief icoon   Nieuwsbrief juni 2018 Latasteschool   jan 2019
De laatste loodjes...
De kinderen zijn langzaam aan vakantie toe. De Cito-toetsen zijn gedaan. We gaan de laatste schoolweek in.
Dinsdag nog met zijn allen gezellig op schoolreisje. De kleinsten naar PeeWee, de groten naar Toverland. De kinderen gaan nog een keer oefenen in de nieuwe klas met de nieuwe leerkracht.
Donderdag nog het afscheid van de leerlingen van de groepen 8 met de gebruikelijke bbq.
En vrijdag het afscheid van de huidige groep en dan begint voor allen de zomervakantie.
We wensen u en uw kind(eren) een fijne tijd toe. Rust uit, geniet en ik hoop allen 20 augustus weer te mogen begroeten.

Veranderingen met ingang van volgend schooljaar

Volgend schooljaar mogen we vanwege de groei twee nieuwe leerkrachten begroeten; het zijn Danny Wolters voor groep 5 en Abigail Rutten voor groep 7b.

We zijn met Danny erbij blij dat we een mannelijke leerkracht hebben kunnen toevoegen aan het team. Dat is goed voor de kinderen m.n. de jongens omdat ze in Danny een mannelijk identificatiefiguur op school erbij hebben. En voor school is het belangrijk voor de balans in het team.

Abigail is een ervaren leerkracht. Daarnaast is in het bezit van de opleiding master special educational needs en beschikt ze over de gym-aantekening en mag ze dus gymlessen geven

Daarnaast kunnen we ook de Laura Herveille een baan voor 0.8 aanbieden in de ondersteuning. Laura is HBO pedagogogiek opgeleid en wil graag haar kennis en vaardigheden inzetten voor onze kids.

De school is blij met met de benoeming van bovengenoemde mensen want de school kan daardoor in haar aanbod steeds verder differentiëren.

Gebouw

De Latasteschool heeft al enige tijd geleden een aanvraag in gediend bij de gemeente voor uitbreiding van het schoolgebouw. Er is een aanvraag gedaan voor twee lokalen met toiletgroep en een kantoortje.

Het besluit is onlangs bij de gemeente Leudal genomen om de uitbreiding op de Latasteschool goed te keuren

Helaas kan de uitvoering nog niet in de zomervakantie plaats vinden. De streefdatum is nu om de uitbreiding te realiseren in de herfstvakantie.

Gezonde school

Zoals u wellicht weet wil de de Latasteschool zich ook vooral manifesteren als een gezonde school.

De school doet veel aan bewegen denk bijvoorbeeld aan de extra bewegingslessen voor kinderen met obesitas, het inhuren van experts die elk schooljaar clinics komen geven om bepaalde takken van sport te promoten.

Daarnaast besteden we aandacht aan gezonde voeding. Hoewel we ook weten dat dat voor een aantal van onze leerlingen met autisme een lastige zaak is bijvoorbeeld kinderen met een hypergevoeligheid voor structuur van voedsel. We schrijven ons in elk geval elk jaar in voor schoolfruit en stimuleren binnen de grenzen van wat mogelijk is gezonde voeding.

Emmeline Cox, studente HBO-pedagogiek heeft onderzoek gedaan naar de gezonde schoolaspecten op de Latasteschool. Zij heeft een aantal nieuwe aanbevelingen gedaan o.a. bijvoorbeeld het traktatiebeleid.

Het team zal zich beraden en de uitkomsten van dat overleg zullen we in het nieuwe schooljaar aan u terugkoppelen.

Truck Run

Meer dan veertig leerlingen hebben zich ingeschreven voor deelname aan de Truck Run in Horn.

Over het algemeen heb ik enkel enthousiaste verhalen gehoord van kinderen en ook van ouders en leerkrachten.

De Truck Run vereniging heeft toegezegd dat de kinderen van de Latasteschool ook volgend schooljaar mogen deelnemen aan deze Run en daarmee zijn we blij dat we ook deze acitiviteit kunnen aanbieden aan onze leerlingen.

De vorige maand hadden we twee kanjers van de maand. Daarbij hadden we vergeten Lara Christ te noemen. Lara is meestal een vrolijk kind dat positief in het leven staat; ze wil graag contact met iedereen en staat ook altijd klaar om anderen te helpen en daarom was zij ook de kanjer van de maand mei.

Van de maand juni is Goos Pol uit groep 6a de kanjer geworden. Goos heeft dit jaar een sprong gemaakt in zijn persoonlijke ontwikkeling. Hij luistert goed naar de leerkracht(en), zet zich zich dagelijks in om het goed te doen. En als het even dreigt fout te gaan, kan hij vaardigheden inzetten die helpend zijn. Kortom een jongen om trots op te zijn. Dus de terechte Kanjer van deze afsluitende maand van het schooljaar. Proficiat Goos.