Nieuwsbrief icoon   Beste ouders, verzorgers Latasteschool   jan 2019
Nieuwsbrief mei 2018
Het schooljaar nadert geleidelijk zijn einde. Dat betekent op school altijd een drukke periode met zowel leuke dingen bijvoorbeeld het schoolreisje als de meer nuttige zaken zoals testen en toetsen voor de overgang.
Deze week starten de CITO-onderzoeken. Vandaar het verzoek: zorg voor een goede nachtrust, laat de kinderen op tijd naar bed gaan zodat ze uitgeslapen en fris hun werk kunnen maken.

De keuze is deze keer gevallen op Sterre Honnof uit groep 4. De kinderen in groep 4 vroegen zich al af waarom Sterre nooit Kanjer van de Maand was geworden want zij doet toch altijd haar best en alle kinderen van groep 4 gunnen haar die uitverkiezing van harte. Juffrouw Karien onderschrijft van ganser harte deze uitverkiezing.

En dus is Sterre Honnof de Kanjer van maand Mei. Proficiat Sterre; het is je gegund.

Buiten Schoolse Opvang (BSO)

Eindelijk is de kogel door de kerk. Ook de gemeente Leudal is akkoord d.w.z. we hebben niet enkel een inhoudelijk akkoord maar ook financieel is het rond, tenminste bij voldoende deelname.

De partijen daarbij zijn Hoera, een organisatie die in de regio BSO's aanstuurt, PSW die mede uitvoerder is en bijvoorbeeld extra begeleiding kan inzetten, de Latasteschool en de gemeente.

Er is ook al een kracht aangesteld die primair verantwoordelijk is vanuit Hoera voor de naschoolse opvang op de Latasteschool. Het is een mevrouw met een opleiding afgestemd op onze doelgroep en tevens de  ervaring heeft om op een goede wijze onze leerlingen en uw kind in de vrije tijd kan begeleiden

De Latasteschool hoopt door het instellen van een Naschoolse Opvang nog meer aan de wensen van ouders tegemoet te komen en waarbij de school de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld voor ouders met flexibele werktijden hun kind na school vaardig en professioneel te begeleiden.

Daarom raad ik u aan om van deze aangeboden mogelijkheid gebruik te maken.

Truck Run

Op zaterdag 23 juni vindt er een Truck Run plaats in Horn. De kinderen van de latasteschool zijn daarbij van harte uitgenodigd door de plaatselijke truckers vereninging. Leerlingen hebben zich in grote getalen opgegeven.

De Truck Run zal ongeveer een klein uur in beslag nemen en men zal voornamelijk door Horn rijden. In elke truck wordt een leerling meegenomen. Boertjes en zusjes echter  mogen bij elkaar in een vrachtwagen.

De ouders en de deelnemende kinderen verzamelen zich op school waar nog gebruik kan worden gemaakt van de wc want plassen onderweg zal niet gaan.

Ouders van de deelnemende kinderen ontvangen vooraf nog een brief waarin alle nodige informatie vermeld staat.

Belangrijke data

07-08 juni: Schoolverlaterskamp