Nieuwsbrief icoon   Nieuwsbrief april 2018 Latasteschool   jan 2019
Inleiding
De dagen lengen en we snellen af op Koningsdag op vrijdag 27 april. ( De leerlingen hebben dan vrij). Terwijl onze kinderen nu al terug kunnen kijken op prachtig geslaagde koningsspelen mede ook door de inzet van vele ouders waarvoor nogmaals hartelijk dank.
Kanjer van de maand april

De keuze is deze keer gevallen op Tren Janssen. Tren had het in het begin van het schooljaar niet zo gemakkelijk.

En moet je hem nu zien: hij is vrolijk, kan beter omgaan met boze buien, die hij overigens nog zelden heeft, is lief en wil steeds zijn beste beentje voorzetten.

In de Zmolk-groep werkt hij hard en luistert goed naar juf Anke. Kortom Tren is een kanjer van een kind. Daarom Tren van harte gefeliciteerd: je hebt het echt verdiend. En je mag trots zijn op jezelf.

Koningsspelen

Zoals in de inleiding al vermeld kunnen de kinderen van de Latasteschool terug kijken op geslaagde koningsspelen.

Het was al een vrolijke bende om al die kinderen de school te zien binnenkomen. Velen met oranje t-shirts,  de meiden met gekleurde linten in het haar,  anderen met strepen rood-wit-blauw op hun wangen, de jongens in sportkleren om die dag sportief met elkaar de strijd aan te gaan.

De kinderen mochten eerst nog van een gezond ontbijt genieten in eigen klas. Daarna werd in gemengde groepen aangetreden op de speelplaats en het sportveld.

Daar werden ze onder een stralende zon ontvangen door stagiaires, ouders, verzorgers en leerkrachten en dank zij een strakke organisatie opgezet door Nicole Idema en haar stagiaires werd het voor praktisch alle leerlingen een geslaagde dag.

Waarbij ik nogmaals de ouders wil bedanken voor hun inzet want zonder de inzet van jullie als ouders kunnen we dit soort festiviteiten niet organiseren voor onze kids. Een dik dank je wel.

Cito eindtoets

De leerlingen van de groepen 8 hebben afgelopen week hun eindtoets gemaakt. Voor velen waren het spannende en ook vermoeiende dagen.  Dat betekende voor hen lang stil zitten, je concentreren en tevens prestaties leveren en dat met alle tentamenkoorts die dat met zich mee brengt.

Gelukkig heeft de eindtoets niet meer die impact die de toets in het verleden had. Feitelijk zijn de keuzes voor het vervolgonderwijs al gemaakt en is de Cito-toets vooral nog een bevestiging van de keuze die al op grond van het advies is gemaakt.

City Run

Afgelopen zondag namen de leerlingen van de groepen 8 van de Latasteschool weer deel aan de City Run in Roermond.

Na weken van oefenen, trainen en bouwen aan de conditie en het uithoudingsvermogen was het dan eindelijk zover.

Het geduld werd bij de start nog twintig minuten in brandende zon op de proef gesteld. Maar eindelijk klonk het verlossende woord en ging de hele meute van start.

Na een paar bochten liep men al voor de eerste keer over de finish waarbij een enkeling dacht dat hij al klaar was terwijl de race eigenlijk net begon.

Het tempo werd opgevoerd en de echte talenten scheidden zich geleidelijk af van de liefhebbers. Van onze school finishten als eersten: Melvin,  Pim en Max en binnen 20 minuten ook nog Elias. En Kowen was ook snel.

Maar eigenlijk waren alle onze scholieren winnaars want allemaal liepen ze de race uit. En dat was de grote winst en het was een prachtig gezicht om leerlingen hand in hand te zien finishen met hun ouders.  Anderen in gezelschap van leerkrachten, stagiaires en/of vrijwilligers.  En nogmaals als je je iets voorneemt, je traint er dagen en weken voor zoals jullie en je brengt het tot een goed eind dan ben je een echte kampioen. Dus de Latasteschool kent enkel kampioenen.

Proficiat allemaal!

Aandachtspunt

De meivakantie start op vrijdag 27 april ( koningsdag) en de leerlingen moeten weer maandag 14 mei naar school.

Maandag 21 mei is tweede pinksterdag en dus ook vrij.